Scene it? Filmtoppen

Flere filmnøtter.

Det er klart for andre runde i Microsofts Buzz-etterligning, filmspørrespillet «Scene It?». Denne gang er vanskelighetsgraden på spørsmålene senket noe, men dette er fortsatt ikke beregnet for alle aldre.



Med i spillpakken får du alt du trenger for å invitere til interaktivt quizshow: Spillet, fire trådløse håndkontrollere og infrarød sender, pluss batterier. Det er bare lesken du selv må handle utenom.


KLUSS I OVERSETTINGEN

Spillet er i likhet med 360-syngespillet «Lips» lokalisert med en egen norsk versjon. Det betyr blant annet at du får noen tekst- eller stillbildespørsmål om norske filmer («Øyenstikker»/«Salmer fra kjøkkenet» er et par av dem), og menyer, tekst og tale er på norsk.

Sistnevnte er i likhet med Buzz-spillene en pest og plage å høre på.

Det er ok med en entusiastisk voiceover som skal forestille en spørrespillvert, men «Scene It» tar likevel kaka når det gjelder irritasjonsfaktoren dette bringer med seg.

Jeg har en følelse av at det skyldes en blanding av engelskspråklige poenger som drukner i dårlig oversettelse mer enn skuespillerne som har vært nødt til å lese disse pinlige replikkene.

Et annen aspekt ved fornorskingen som forstyrrer, er filmtitlene du skal gjette deg frem til. En del av oversetterne som har vært i sving har vært såpass ivrige og oversatt rubb og bit, noe som fører til at ellers kjente filmer fremstår med en ny, norsk tittel de færreste har vært borti før. Som heller neppe har vært en offisiell tittel da filmene gikk på norske kinoer.


BELØNNER TAPERE

Bonuspoengsystemet når du spiller mot en venn, er mildt sagt kontroversielt. Her har man vektlagt at forskjeller i poeng skal utjevnes mellom hver av de fire rundene.

Resultatet blir at om du leder stort belønnes din(e) motspiller(e) med flere poeng for ”flest feil svar i en runde”, ”svarte treigest” eller andre kreative måter å belønne den eller de som ligger sist.

Mange vil nok reagere på dette, men målet er åpenbart å bevare spenningen helt til siste runde, der et bonusspørrespill uansett vil skille motstanderne effektivt.

På plussiden må man trekke frem originale og morsomme spørsmålsmoduser. Pikselspørrerunden er festlig, med sine parodier på kjente scener utført i 80-tallsdatagrafikk med matchende musikk, og strektegninger som skal gi deg assosiasjoner.

Du kan velge mellom kort (10-15 minutter) eller lang spørrerunde (25-30 minutter), eller en egendefinert runde som lar deg sette opp dine favorittmåter å spille på selv.

For å underbygge høstoppdateringen til Xbox 360, kan du bruke avataren (spillfiguren) som du designet i velkomstmenyen på konsollen, du kan selvsagt spille online eller lokalt (da med inntil fire spillere samtidig), og du har god støtte for achievement-poeng som i dette spillet nærmest blir som en ekstra utfordring å regne.

Klarer du å få 75.000 poeng? Har du svar riktig på alle komediefilmspørsmålene? Og så videre.


Spillet fremstår, om du ser bort fra noen feil som har oppstått i oversettelsen og et omdiskutert bonuspoengsystem, som et meget godt spørrespill for filminteresserte. Flere filmklipp er med (ikke så mange som jeg hadde håpet på), spørrerundene er varierte og kreativt løst, og «Scene It: Filmtoppen» er godt lagt til rette for flerspill.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3