Vil brenne voldelige dataspill

Amerikansk by betaler for innlevering.

4. januar 2013 15:27

(PressFire.no): Den lille byen Southington, som ligger nord for Newton - hvor 28 personer ble drept i skolemassakren 14. desember - arrangerer nå en aksjon for å samle inn voldelige dataspill, og har sannsynligvis mål om å ødelegge dem.

De som leverer inn voldelige spill vil bli belønnet med et gavekort pålydende 25 dollar som takk for å være «en ansvarsfull borger» - gavekortet doneres av byens handelsnæring.  

Spill, film og musikk blir brent

I et presseskriv heter det at dette kommer for å «fokusere og koordinere tiltak og støtte til folkene i Newton og skape en større proaktiv offentlig bevissthet og respons til katastrofale hendelser av denne typen».

- Det finnes unge som virker å være oppslukt av voldelige dataspill. Jeg er ikke sikker på at det er en bra ting. Hvis dette oppmuntrer til én modig samtale mellom foreldre og barna deres om dataspill, vil dette være en suksess, forteller en av mennene bak aksjonen, Joe Erardi, til Polygon om aksjonen.

- Vi foreslår at foreldre med barn som spiller voldelige dataspill selv ser på spillene. Vi ber foreldrene om å bedre forstå hva barna deres gjør. Ha en samtale om neste steg. Hvis foreldrene er komfortable, er vi komfortable.

Mindre vold enn på 40 år

I USA har enkelte medier på lang vei spekulert i om Adam Lanzas interesse for voldelige dataspill kan ha hatt vært en medvirkende årsak til massakren.

Interesseorganisasjonen for våpen, NRA (National Rifle Association), gikk enda lengre. I en offentlig appell la de skylda på voldelige dataspill og filmbransjen. De vil nå ha bevæpnede vakter på skoler, med begrunnelsen at «det eneste som stopper en ond mann med våpen, er en god mann med våpen».

SouthingtonSOS påpeker i en ny pressemelding at de ikke gir voldelige dataspill skylden for hendelsene i Newtown 14. desember, men mener at det finnes bevis for at voldelige dataspill sammen med alle voldelige medier, inkludert tv og film, har bidratt til en økt aggressivitet, frykt og angst. Dette mener de igjen leder til økt vold og mobbing.  

Dette er stikk i strid med nyere forskning og statistikk, som viser dagens befolkning er den fredeligste, noensinne. Det har vist seg i forskningen til Harvard-professoren Steven Pinker.

Også statistikken til Dr. Christopher Ferguson fra Universitetet i Texas viser nedadgående piler:

- Faktum er at ungdomsvold er på sitt laveste på 40 år i denne dataspillepoken, fortalte Ferguson The Telegraph i fjor.

Aksjonen vil finne sted 12. januar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3