Senneheisers G4ME One

Komfort helt i toppklasse.

(Pcworld.no): Det er ikke lenge siden vi testet Senneheisers splitter nye G4ME Zero, selskapets nye toppmodell når det kommer til spillyd.

Resultatet av samarbeidet Sennheiser har hatt med den danske spillutvikleren IO Interactive, som blant annet står bak «Hitman»-spillene, var et fantastisk godt spillhodesett.

Faktisk så godt at vi etter endt test plutselig satt der med en ny favoritt.

Nå har turen kommet til Sennheisers andre, nye G4ME-modell. Det er mange likheter mellom G4ME Zero og G4ME One, men også et par markante forskjeller. Designmessig er de to nærmest identiske, med de typiske store og ovale klokkene Sennheiser er kjent for.

Kjekke funksjoner

På venstre klokke er det plassert et lite hjul som enkelt lar deg justere lydnivået. Har du stilt lyden på pc-en din ganske høyt i utgangspunktet, vil det imidlertid ikke være nok å skru lyden helt ned på hodesettet, du vil nemlig uansett høre en del lyd fra G4ME One.

En mikrofon som aktiveres i det du vipper den ned er også på plass. Tilbakemeldingene vi fikk var at lyden fra mikrofonen var klar og fin, akkurat som med G4ME Zero.

Les også: TEST: Sennheiser G4ME Zero - Lukket lydnytelse

Klokkene er av typen som legger seg rundt ørene. Også her er de hvite med røde detaljer, og skiller seg litt ut. Hovedforskjellen fra G4ME Zero er at G4ME One er utstyrt med åpne klokker.

Vi liker designen godt, og synes Sennheiser har klart å holde seg på riktig side av grensen mot det rånete. I tillegg er passformen meget god. Det er imidlertid sikkert de som synes det kan bli litt mye med ett hvitt hodesett med røde detaljer.

Med åpne klokker får du gjerne et litt luftigere og mindre trangt lydbilde, men må i samme slengen ofre litt av snerten i bassen.

De åpne klokke gjør også at det slipper mer lyd både inn og ut. Det kan være kjekt om du vil ha mulighet til å få med deg hva som skjer rundt deg, men vil fungere dårlig i støyende omgivelser. Sennheiser G4ME One er altså ikke hodesettet du tar med deg på LAN-party eller tilsvarende.

Åpent og luftig

Når et hodesett eller en hodetelefon slipper inn mye lyd, vil de naturlig nok også slippe ut en del lyd. Det kan være greit å tenke på om du skal bruke dem i nærheten av andre. Når du sitter for deg selv og spiller eller lytter til musikk er det imidlertid behagelig med litt ekstra lufting til ørene og litt åpnere lyd.

Les også: TEST: Razer Tiamat 7.1 - En drøss med høyttalere

Behagelig er det også med stofftrekk på både putene på øreklokkene og på bøylen som hviler mot toppen av hodet. Vi opplevde for så vidt aldri at G4ME Zero, med sitt skinntrekk, ble klamme eller ubehagelige.

Det er likevel ikke fritt for at vi ofte foretrekker stofftrekk, da det er både mykere og mer behagelig. Stofftrekket gjør også sitt til at mindre støy sperres ute, uten at det egentlig gjør all verdens forskjell i dette tilfellet.

Med god komfort og stilig design i boks var det bare for Sennheiser å jakte på den gode lyden. De lyktes meget godt med G4ME Zero, og G4ME One er jo i stor grad det samme hodesettet. Dermed burde det være duket for knallyd også her. Og for det meste er det nettopp det vi får servert.

 

Balansert, men med litt lite bass

Lyden er fint balansert og relativt nøytral. Akkurat slik det burde være. Diskant og mellomtoner har et fint samspill, som fint bringer frem detaljer i dialogen i film, og som gir et troverdig lydbilde i alt fra bilspill til skytespill.

Også til musikk fungerer G4ME One fint, med en luftig og klar lyd som gir relativt god detaljrikdom i låtene. Her får du frem detaljer i instrumental musikk som du oftest må se som tapt i hodesett fra mange av de typiske spillutstyrsprodusentene.

Det er ikke helt på nivå med gode hodetelefoner som er beregnet til musikk, men det burde være mer enn godt nok for alle som ikke er i det audiofile hjørnet.

Les også: TEST: Creative Sound Blaster ZxR - Creative slår tilbake mot integrert lyd

Som nevnt, må man ofte gi slipp på litt bass om man går for et hodesett eller en hodetelefon med åpne klokker. G4ME One leverer for så vidt presis, fin og nøyaktig bass, men for vi savner litt av trykket vi fikk levert med G4ME Zero.

Det er nok relativt korrekt, men til spill hender det vi ønsker oss litt ekstra, og der er det et lite stykke å gå for G4ME One. Er du på jakt etter litt tyngre bass er det for så vidt ikke noe stort problem å justere den litt opp i driverprogramvaren til lydkortet ditt. Da smeller det godt, men kanskje ikke fullt like presist.

Vi endte opp med å legge på litt ekstra bass i driverne til vår Creative Sound Blaster ZxR, og ble levert lyd som ga den riktige snerten til spill.

Konklusjon

Vi la raskt vår elsk på Sennheiser G4ME Zero da vi for kort tid siden testen dem. Sennheiser G4ME One er nesten like gode på de fleste områder, og har hakket bedre komfort. Lydbildet er deltajrikt og troverdig, og fungerer fint til både film, spill og musikk.

Les også: TEST: Logitech G710+ Mechanical Gaming Keyboard - Perfekt kombinasjon av jobb og moro

Det er ikke fritt for at vi savner litt mer bass i spillene våre, men det kan for så vidt jukses til via lydkortet. Samtidig er bassen balansert og fin når vi lytter til musikk.

Komforten er helt i toppklasse, og sitter du for deg selv i et rom med lite annen lyd, vil Sennheiser G4ME Ones åpne løsning fungere fin-fint. Litt verre er det om du liker å dra på datatreff, eller sitter i et rom sammen med andre. Da vil nok G4ME Zero, med sine lukkede klokker, være en bedre løsning.

Les også: TEST: Qpad QH-85 og QH-90 - Spillyd verdt pengene

 

Prisforskjellen på de to G4ME-hodesettene er minimal, rundt 150 kroner, og hvilket du velger avhenger litt av om du liker å ha det luftig rundt ørene, eller om du liker litt ekstra bass.

Vårt valg ville nok falt på G4ME Zero, men begge hodesettene er uansett blant de aller beste spillhodesettene som er å få kjøpt om dagen. Og også blant de dyreste, men så er det jo ofte slik at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet.

Oppsummering
Positivt
Svært god og balansert lyd. Meget god komfort. Stilig design.
Negativt
Lekker mye lyd. Litt slapp bass.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3