Det er 30 år siden Nintendo har hatt et så dårlig år økonomisk som dette.
I sin siste finansrapport, som ble lagt fram forrige uke, slår Nintendo fast at de har gått med et massivt underskudd på over 70 milliarder yen (i overkant av 5 milliarder kroner) bare de siste seks månedene.
Dette kan enten være en gyllen mulighet til å kjøpe seg inn i den 122 år gamle spillgiganten, eller slutten på selskapet slik vi kjenner det. Det mener i alle fall spilljournalisten og økonomen Asif A. Khan, som skriver for bransjenettstedet IndustryGamers.
- Nintendo befinner seg på randen av fiasko, og det er stort sett deres egen feil. Planlagt foreldelse, trinnvis voksende innovasjon, og sammenflettingen av produktene og tjenestene deres, har etterlatt dem med svært lite godvilje, skriver Khan.
Han mener likevel at om en har guts nok, så er dette tidspunktet å kjøpe seg inn, mens andre feiger ut.
- Investorers innstilling tyder på at de tror Nintendo vil lide samme skjebne som Sega, skriver han.
Khan tror noe av grunnen til den sviktende økonomien til Nintendo er at den japanske valutaen, Yen, er så sterk nå, i forhold til dollar og euro.
- Japanske eksportører vil tjene på en svakere yen, hvis det noen gang skjer, skriver han om valutaen som er på sitt sterkeste etter andre verdenskrig.
Men det er heller ikke til å komme utenom at den håndholdte 3DS-konsollen ikke har vært en så stor suksess som de håpet på.
- Lanseringen av 3DS var dårlig håndtert av mange årsaker. Ikke nok software, prisen som ble drastisk redusert, og så lanseringen av en ekstra analogstikke som en ettertanke. Investorer og forbrukere er etterlatt til å riste skuffet på hodet, skriver Khan.
Til gjengjeld får Nintendo en liten gave fra Sony i og med at PlayStation Vita ikke blir sluppet i Amerika og Europa før i februar. Under juletrærne er det med andre ord først og fremst smarttelefoner og nettbrett som er utfordrerne til 3DS.
Nintendo har akkurat annonsert at Wii U, konsollen de annonserte på spillmessen E3 i sommer, ikke vil være klar før neste års E3. Da gjenstår det å se om forspranget de får på neste generasjons konsoller fra Sony og Microsoft er nok til å snu trenden for Nintendo.